20 minuter om dagen

Gokväll! Jag har just avslutat min styrketräning för dagen. Det kan vara segt att komma igång så här sent framförallt på vintern, men efteråt är det jätte skönt och man får lite extra energi istället för att somna i soffan klockan åtta…

Normalt sett under terminerna så dansar jag flera gånger i veckan på Danscenter. Men nu har det varit juluppehåll och för att hålla formen så har jag börjat styrketräna så många dagar i veckan som jag hinner och orkar och det är jätte skönt! Det brukar bli ungefär 4 ggr/ vecka. Nu är det inte fullt så extremt som det låter, jag tränar nämligen bara ca 20 minuter åt gången. Jag väljer ett område som jag fokuserar på åt gången, antingen blir det armar, bröst/rygg, ben eller rumpa. Mage kör jag lite varje gång!
Jag brukar välja 2-3 olika övningar som jag gillar för samma muskelgrupp, sen kör jag ungefär 2 x 20 ggr/övning.

Jag har alltid haft svårt att diciplinera mig när det kommer till styrketräning men har nu upptäckt att om jag inte tränar så länge åt gången så tröttnar jag inte plus att det verkligen blir av för jag vet att det inte är så jobbigt och snabbt är över.

Hur tränar ni?

Jag och mina hantlar, nu blir det styrketräning!Jag kör med 2-kilos hantlar, de kommer från typ Stadium eller Inter Sport. Shortsen kommer från Nike.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s