Veckomeny

Godmorgon! Jag lovade ju att lägga upp min veckomeny, så här kommer den:

 • Måndag
  lunch: ugnsgrillad lax med klyftpotatis, tzatsiki och grön sallad
  middag: quorn-wraps
 • Tisdag
  lunch: restaurang/äta ute.
  middag: vårrullar med keso och grön sallad.
 • Onsdag
  lunch: quorn-wraps
  middag: sparrissoppa med smörgås och keso.
 • Torsdag
  lunch: restaurang/ äta ute.
  middag: tortellini med ricotta och spenat, cremefraiche-sås och grön sallad.
 • Fredag
  lunch: tortellini med ricotta och spenat, cremefraiche-sås och grön sallad.
  middag: sushi!

MenyJag äter mycket vegetariskt, men försöker också att äta fisk 2-3 gånger /vecka för att få proteinet och de nyttiga fetterna i framförallt lax. Jag gör även så många matlådor som jag hinner eftersom att jag tycker det är enklare och billigare att ha matlåda med sig. Hur god restaurangmat än är så är det oftast nyttigare med hemlagad mat, mindre fet plus att du vet vad maten innehåller. Helgen är oftast lite lugnare för mig därför gör jag ingen meny för lördag och söndag utan tar det som det kommer och äter det jag är sugen på då.
En sista sak som jag brukar tänka på när jag gör min meny för veckan är att räkna in de dagar jag dansar och då kommer hem sent. Dessa dagar ska det vara något som går snabbt, eller om jag kan förbereda dagen innan så att det bara är att värma på. Den här veckan dansar jag måndag, onsdag och torsdag.

Hur skulle din veckomeny se ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s