Kan inte jag få fortsätta vara blyg och osäker?

Det är betydligt lättare att stanna kvar i ett dåligt beteende än att byta till ett nytt och bättre beteende. Två små hållpunkter att ha i minnet som gör det lite lättare att styra dig själv mot nya och bättre beteenden är:
Var nyfiken.
Var generös.

Det kan heller aldrig vara en felaktig handling att gå fram till en person, presentera sig och säga hej! En liten handling, men ett viktigt första steg. Varför ska jag göra det tänker du kanske då? Jo, om du redan kände alla och hade alla bra kontakter som finns att få så skulle du ju vara extremt framgångsrik på det mesta redan idag! Är du inte det? Då kan det vara en god idé att träffa nya människor som kanske kan inspirera dig, ge dig ny input eller om inte annat få dig att få upp ögonen för att det här var inget för dig. Ställ dig också frågan: kan du ärligt säga att du känner någon som sitter hemma ensam hela dagarna, träffar aldrig någon och är ändå lycklig och framgångsrik? Nej, inte särskilt många.
Nyckeln ligger i mötet och interagerandet med andra människor.
Du har alltså inga ursäkter; säg hej till en ny människa och skapa nya kontakter och nya möjligheter redan idag! Och glöm inte att vara nyfiken och generös i det nya mötet 🙂

Varje gång som jag utsätter mig för nya människor och nya situationer så blir jag ännu mer säker på dessa funderingar. Hur lätt det också är att ge sig själv möjligheten till ett positivt liv med alla möjligheter som du vill ha, eller att inte ge sig själv det. Allt börjar med att du vågar och orkar säga hej… Jag säger inte att det är lätt alla gånger, men man måste försöka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s