The second time around

Hej hej!
Det var ju evigheter sedan jag senast bloggade. Jag har haft fullt upp, fullt upp med att vara gravid med älskade lillebror som kom till världen den 19:e juli!!

Men åter till rubriken.
Att vara gravid är tufft men att vara gravid med ett småbarn hemma är stundtals rent ut sagt för jävligt! Storebror är nu vid graviditetens slut 19 månader, han tog sina första steg först när jag var i 5:e månaden. Ja ni kan ju tänka er hur tufft det har varit. Så här i efterhand så inser jag att det är mycket jag kunde ha gjort för att underlätta min vardag:

– Att skaffa en ”skräpplockare” för att ständigt slippa böja mig ner och plocka upp allt som storebror kastar på golvet.
– Att ha handtag vid badkaret och halkmatta i badet, höll på att slå ihjäl mig när jag som höggravid skulle ur badkaret!
– Jag borde ha gått till en hjälpmedelsbutik och kollat in utbudet, förmodligen finns det massa smarta produkter som jag inte känner till som hade varit toppen! En sådan butik är väl egentligen mest för äldre och rörelsehindrade men rörelsehindrad det var jag ju!
– Att beställa hemkörning av mat från tex mathem.se. Så slipper sambon handla allt då jag inte längre kan bära.
– Att se till att ha saker som jag behöver komma åt i de lägre skåpen. Påsåvis slipper jag att klättra upp på en pall i slutet av graviditeten, vilket med en jättemage och foglossning från helvetet inte är så lätt.
– Att ha en säng till storebror som han själv kan kliva i och ur så att jag slipper de lyften.

Är det någon som har andra tips att dela med sig av?

20130805-153357.jpg
Här är jag och storebror en vecka innan förlossningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s